Publicat: 5 aprilie 2017

"Text sau context? Restaurare sau reconstrucție?" în dezbatere cu arh. Georgeta Gabrea, marți, 11 aprilie, ora 17.00, la CCA

Orașul privit metaforic poate fi comparat cu o carte.

O carte care se scrie continuu.

O carte pe care fiecare o citește, dar interpretarea ei diferă, ea depinzând de epoci, de mentalități, și nu în ultimul rând de individ.

Fiecare element al orașului, strada, spațiu public, spațiu destinat circulației auto, circulației pietonale, fiecare monument, elementele media, fiecare element de mobilier urban, fiecare imobil, poate fi considerat un text din această carte, care se pune într-o relație cu contextul sau.

Vă așteptăm la dezbaterea "Text sau context? Restaurare sau reconstrucție?" în dezbatere cu arh. Georgeta Gabrea, marți, 11 aprilie, ora 17.00, Jean Louis Calderon 48.


În deschiderea conferinței de marți, 11 aprilie, ACO va prezenta tema “Orașul în echilibru | Aesthetics of the line” 

 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc