Publicat: 19 ianuarie 2018

Through A Glass Darkly - Cinemateca Mincu: sambata, 20 ianuarie, ora 11:00, in Sala Frescelor.

Vom continua calatoria prin fascinanta lume a lui Ingmar Bergman cu filmul Through A Glass Darkly. Un film "greu", daca prin cuvantul "greu" intelegem un film care isi asuma adevarul vietii fara menajamente si fara falsa drama, adica melodrama.Filmele in alb / negru ale lui Bergman spun mult mai multe despre viata decat cromatica stridenta a multor filme de azi, interesate, desori, doar in senzationalism si "efecte speciale."Bergman nu foloseste "efecte speciale", el nu vrea sa vanda, nu din cauza asta a facut el filme, el nu a fost un negustor, ca cei din Hollywood. Nimic nu se opune mai deschis si mai sincer Hollywood-ului decat filmele lui Bergman, desi pana si un regizor ca Woody Allen ii recunoaste pozitia eminenta in lumea filmului.


Va invit la Cinemateca Mincu din nou: sambata, 20 ianuarie, ora:11:00AM, in Sala Frescelor.

Va multumesc si va astept.

Dan Coma

Asa cum am mai spus, dupa vizionarea filmului vom purta o discutie, fiindca filmele bune, cum ar fi si acesta, te fac sa gandesti, sa-ti pui intrebari... arta buna intensifica viata, intensifica emotiile, te provoaca... si filmul acesta o face pe deplin.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc