Publicat: 27 februarie 2019

Expoziție de desene și prezentare carte biografica - Tiberiu Ricci, 27 martie, ora 17.00, în Calderon 48

În 27 martie vă așteptam la vernisajul expoziției de desen arhitect Tibeiu Ricci si la prezentarea cărții biografice "Amintiri. Arhitectul Tiberiu Ricci 1913-2000"

Expoziția va fi deschisă până pe 3 aprilie.

"...din acel moment omul din fața mea mi-a rămas un model de arhitect complex și complet (în tot cazul cel mai complex și complet pe care eu l-am cunoscut, direct sau indirect); stăpânea și coordona cu un bagaj bogat și complex de cunoștinte un colectiv format din celebrități ale momentului din toate disciplinele: Cișmigiu, Băilescu, Necșulea, Isel, Bărdeanu; o făcea cu mare lejeritate, cu siguranță, fără ezitări, într-o permanentă bună dispoziție, rezolva cu ușurință iminentele contradicții dintre diferitele specialități. Atunci am învățat cât de complexă este, de fapt, meseria aceasta de arhitectși că trebuie să învăț mereu...

El a rămas însă pentru mine MENTORUL."

prof. dr. arh. Romeo Belea

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc