Publicat: 12 iunie 2018

Fondul TRANSGOR LOGISTIK pentru design de mobilier urban

Fondul TRANSGOR LOGISTIK pentru design de mobilier urban este o inițiativă a SC Transgor Logistik SRL și a Fundației Comunitare Iași, prin care ieșenii pot să revitalizeze orașul.

Fondul TRANSGOR LOGISTIK pentru design de mobilier urban a fost creat pentru ieșenii care își doresc să-și pună amprenta în comunitate, care au idei ieșite din tipare despre cum arată spațiul public și pot aduce oamenii împreună. A fost creat pentru ieșenii care pot să declanșeze schimbări pe termen lung prin exemple concrete de piese de mobilier care pot să îmbunătățească orașul, dar până acum, n-au găsit nici contextul, și nici resursele ca să-și pună ideile în aplicare.

Concursul de soluții se adresează în special designerilor, arhitecților, artiștilor, dar și tuturor pasionaților care își doresc să transforme spațiile publice din Iași.

Cu alte cuvinte, vor primi finanțare ideile creative de design de mobilier urban.

TRANSGOR LOGISTIK, sponsorul care pune la dispoziție sumele necesare finanțării ideilor tale, oferă soluții personalizate de logistică, expediții și transport rutier pentru diferite tipuri de mărfuri, cu destinații din Europa de Est și Sud. TRANSGOR LOGISTIK investește în societate pentru a spori calitatea vieții comunității.

Bugetul Fondului TRANSGOR LOGISTIK pentru design de mobilier urban, sesiunea 2018, este de 40.000 lei. Suma va fi oferită sub formă de finanțare pentru stimularea inovației în crearea de mobilier urban.

CALENDARUL CONCURSULUI DE SOLUȚII, SESIUNEA 2018

  • Data lansării concursului de soluții este 09.05.2018.
  • Încheierea perioadei de înscriere a soluțiilor este 15.06.2018.
  • Întâlnirile consultative cu potențialii candidați (pentru suport tehnic de completare a documentelor de participare la concurs, sfaturi, recomandări etc.) se vor desfășura în perioada 09.05.2018 – 15.06.2018.
  • Evaluarea soluțiilor va avea loc în perioada 18.06.2018 – 30.06.2018.
  • Anunțarea soluțiilor câștigătoare va avea loc pe 02.07.2018 – 04.07.2018.
  • Contractarea proiectului: iulie 2018..
  • Implementarea soluțiilor câștigătoare: iulie – septembrie 2018.

PROCESUL DE ÎNSCRIERE

Înscrierea proiectelor se realizează prin intermediul unei cereri de finanțare care cuprinde un formular de candidatură și un formular de buget. Aceste documente, împreună cu Ghidul de finanțare, sunt disponibile accesând butoanele de pe site.

Cererea de finanțare (formularul de înscriere și bugetul) se va trimite la adresa doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro

Persoană de contact pentru detalii suplimentare:

Doris-Amalia Cojocariu, Grant Manager Fundația Comunitară Iași

Telefon: 0720.039.054

E-mail: doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc