Publicat: 4 noiembrie 2015, ultima actualizare: 5 noiembrie 2015

U.A.R. distinsă cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria I ”Arhitectură”

Uniunea Arhitecților din România a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiter, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc joi, 5 noiembrie 2015, la Palatul Cotroceni.

Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, a fost acordat prin decret prezidențial, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la constituirea Alianței Naționale a Uniunilor de Creatori din România, în semn de înaltă prețuire pentru prestigioasa activitate pusă în slujba promovării creației în domeniile specifice: literar, cinematografic, muzical, al artelor plastice și vizuale și al arhitecturii, urbanismului și salvgardării patrimoniului construit.

Președintele României Klaus Iohannis alături de Președintele Uniunii Arhitecților din România dr. arh. Curea Viorica

UAR a primit această distincție pentru implicarea directă în promovarea arhitecturii și urbanismului ca domenii ale culturii, pentru susținerea cercetării de specialitate și organizarea de concursuri de arhitectură, pentru stimularea salvgardării și punerii în valoare a patrimoniului cultural.

Recunoașterea importanței rolului jucat de uniunile de creatori în promovarea creativității, excelenței în artele și cultura românească reprezintă un moment semnificativ în istoria recentă a Alianței Naționale a Uniunilor de Creatori, precum și în palmaresul Uniunii Arhitecților din România.

Președintele României Klaus Iohannis alături de Președinții Uniunilor de Creatori din România

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc