Publicat: 22 septembrie 2016

Uniunea Națională a Restauratorilor premiază “Casa cu blazoane”

Uniunea Naționala a Restauratorilor din Romania a organizat la  Alba-Iulia, in Sala Unirii din cetatea Alba Carolina,  festivitatea de premiere a Trienalei de Restaurare 2016,  precum si deschiderea expozitiei  de proiecte cuprinzand cele mai importante lucrari de restaurare realizate in ultimii ani, in tara noastra. Au fost prezenti cei mai respectati si pretuiti arhitecti, constructori, ingineri specializati in restaurarea monumentelor.

Juriul Trienalei,  prezidat de istoricul Ioan OPRIS,  dupa analiza si evaluarea celor 29 de  proiecte prezentate, a acordat  urmatoarele distinctii :

La categoria   MARI ANSAMBLURI, 

La categoria MONUMENTE ORASENESTI SI TARANESTI, premiile au fost :

Pentru valoarea restaurarii Componentelor ARTISTICE au fost premiate:

Premiul Special al Juriului a recompensat Piata Cetatii si Turnul Stefan din Baia Mare care s-a remarcat prin finetea, subtilitatea si originalitatea legaturii create intre Turnul Stefan si spatiul public al Pietei adiacente, prin calitatea legaturii dintre investigatiile arheologice si solutiile de valorificare contemporane, prin impactul cultural si civic.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc