Publicat: 9 mai 2019

Un turn, un concurs, o poveste - o invitație

Stimați colegi, cu ocazia relansării concursului de revalorificare a Turnului de Apă Iosefin din Timișoara, dorim să vă adresăm invitația de a participa la promovarea unei competiții destinată tuturor celor pasionați de revalorificarea obiectivelor de cultură românești.

Uneori, în lumea arhitecturii, există momente în care profesioniștii trebuie să se unească spre binele patrimoniului. Acesta, simțim noi, trebuie să fie unul din acele momente.

Dorim să împărțim cu instituția dumneavoastră entuziasmul pe care-l trăim pentru scrierea unor noi pagini din povestea acestei embleme a Timișoarei, obiectiv de valoare deosebită pe care-l privim a fi farul cultural din marea aspirațiilor frumosului nostru oraș de pe Bega.

Pentru orice date suplimentare vă stăm la dispoziție telefonic, prin email sau accesând pagina de internet a concursului: www.turnuldeapatimisoara.ro

Spor la toate și numai bine!

Arh. Borș Silviu

+40741234193

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc