Publicat: 16 aprilie 2015, ultima actualizare: 17 aprilie 2015

Vernisajul expoziției competiției studențeaști internaționale "(Re)Descoperirea colierului de smarald: Salba de lacuri a râului Colentina"

21 de echipe formate din studenți provenind din 8 țări și-au imaginat un viitor alternativ pentru salba de lacuri a râului Colentina aflată în nordul Bucureștiului. Proiectele sunt rezultatul competiției internaționale de idei organizată premergător celei de-a patra ediții a Forumului de Peisaj LE:NOTRE (LE:NOTRE Landscape Forum). Scopul competiției a fost sprijinirea abordărilor integrate și holistice pentru peisajul urban și periurban cu ajutorul echipelor multidisciplinare de studenți care au elaborat planuri și propuneri de intervenție pentru diferite nivele.

Proiectele elaborate în cadrul acestei competiții vor fi expuse în perioada 21 - 25 aprilie 2015 în sala de expoziții a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" București. Vernisajul este programat pentru data de 21 aprilie 2015, marcând și începerea evenimentului LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015.

Program 21 aprilie 2015

17:30

Discursul de deschidere a forumului din partea reprezentanților Institutului LE:NOTRE
Prezetări ținute de reprezentanții Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" București și de Gheorghe Pătrașcu, arhitectul șef al Bucureștiului

18:30

Vernisajul expoziției dedicate competiției studențești și a lucrărilor prezentate în cadrul forumului
Decernarea premiilor competiției

LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 este evenimentul internațional care reunește specialiști provenind din variate domenii ale peisajului între 21-25 aprilie 2015 pentru a interacționa creativ în cadrul unui workshop informal. Aria de studiu a ediției de anul acesta este reprezentată de salba de lacuri amplasată de-a lungul râului Colentina, iar activitatea Forumului LE:NOTRE vizează revitalizarea si transformarea acestei zone care prezintă un imens potențial pentru dezvoltarea durabilă a Capitalei României. Până în prezent, Forumul a fost organizat în: Antalya(2012), Roma(2013), Sarajevo(2014).

Forumul este organizat de Institutul LE:NOTRE în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Asociația Peisagiștilor din România și Asociația Profesională a Urbaniștilor din România. Click aici pentru a descărca programul evenimentului. Mai multe detalii cu privire la LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 pot fi obținute consultând site-ul oficial al acestuia: http://forum.ln-institute.org/.

Institutul LE:NOTRE a fost înființat sub auspiciile ECLAS, Consiliul European al Școlilor de Arhitectură a Peisajului, ca o organizație umbrelă pentru colaborare interdisciplinară între educație, cercetare și practică inovatoare în domeniul peisajului. Scopul Institutului LE:NOTRE este de a dezvolta și consolida legăturile dintre educația în domeniul problematicii peisajului și cercetarea și practicile inovative din sectoarele public, privat și non-profit.

LE:NOTRE Institute: http://www.le-notre.org/, office@le-notre.org
Persoana de contact: Teodora Koos-Morar, teodora.koosmorar@gmail.com

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc