Publicat: 19 mai 2022

Video expoziție Marcel Iancu – Art Safari 2022

A început Art Safari și suntem bucuroși să vă invităm la Janco Unchained, o expoziție dedicată arhitecturii bucureștene a fraților Marcel și Julius Iancu, realizată într-un concept UAR de excepție, spunem noi. Avem probe video.

“Arta nu rămâne un fenomen individual oricât de personal e artistul.” – Marcel Iancu

Concept, text, fotografii, grafică video:

Ioana Alexe, Ileana Tureanu, Andy Arif, Olimpia Sultana (Uniunea Arhitecților din România)

Surse texte și foto arhivă: 

Catalog “Centenar Marcel Iancu 1895 – 1995”, Editura Simetria/Uniunea Arhitecților din România (Alexandru Beldiman, Ana Maria Zahariade, Anca Bocăneț, Geo Șerban, Nicolae Lascu)

Colecțiile Ziarelor “Contimporanul”, “Punct”, “Ilustrațiunea Română” (Biblioteca Națională a României)

Familia Janco (Tel Aviv), George Dumitriu, Gheorghe Dumitru

Familia Poldi Chapier (București)

Arhiva UAR

Reprezentări 3D: 

Alla Goren (Marcel Janco – Interdisciplonary artist)

Desene planuri:

Ana Peltan, Andreea Cel Mare, Bogdan Ionescu, Denisa Samson, Horia Cristea, Mihaela Mircea, Romina Debrezeni

Filme:

Amit Janco (“Strandul Kiseleff”), Greta Deses (“Dada and Cabaret Voltaire”), “CONSTRUCT” - Mariana Celac, Sorin Ilieșiu – Arhiva UAR

Exponate Galeria DaDa: 

Cristinel Popa, George Ene 

Poezii DaDa: 

Breasla Actorilor (Virginia Vasilache, Alex Robu, Alex Floroiu)

Program și bilete Art Safari 2022

Art Safari va putea fi vizitat în perioada 12 mai – 7 august 2022 în Palatul Dacia-România, din Centrul Vechi al Bucureștiului (str. Lipscani, nr. 18-20). Biletele și abonamentele pot fi achiziționate pe https://tickets.artsafari.ro/e

Despre Art Safari București

Art Safari este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București și UNESCO România și realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Alături de expozițiile curatoriate, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenți. Partenerul oficial Art Safari este BCR. Art Safari este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept și amploare. Art Safari a înregistrat 231.000 de vizitatori în cele 8 ediții de până acum. Mai multe detalii: www.artsafari.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc