Publicat: 7 septembrie 2023

Proiecția de filme de arhitectură ,,Writing Urban Places'' are loc vineri, 8 septembrie 2023, ora 17:30, Calderon 48

Proiecția de filme de arhitectură ,,Writing Urban Places'' are loc vineri, 8 septembrie 2023, ora 17:30, la Centrul de Cultură Arhitecturală (Strada Jean Louis Calderon nr. 48).

Evenimentul face parte din programul Bienalei Naționale de Arhitectură, ediția a XV-a, 2023, organizată de Uniunea Arhitecților din Romania. Tema ediției din acest an este ,,Împreună''. Proiectul Writing Urban Places a explorat atât teoretic, cât și prin studii de caz, trei arii tematice: semnificația, însușirea și integrarea.

În cadrul evenimentului de film vor fi prezentate și proiectate trei filme:,,Cele o sută de coloane din Skopje'', realizat de Antonio Paoletti

,,Nașterea metodei citatelor'', realizat de Tuulia Soininen și Elina Alatalo
,,Orașul care nu trebuia să fie pe hartă'', realizat de Büșra Dilaver, Diana Malaj, Elsa Paja, Holly Dale și Klodiana Millona

Proiecția va fi urmată de un Q&A cu realizatorii filmelor care sunt prezenți în București. Discuția va fi moderată de Silvia Niculae (Asociația Arhipera).Despre filme:
Fie că sunt filmate în Skopje, Tampere sau Tirana, aceste filme abordează narațiuni despre percepția spațiilor. Filmele vor fi proiectate cu subtitrări în limba engleză. Filmele vorbesc despre cum realitatea urbană, în toată complexitatea sa deseori contradictorie, poate fi surprinsă în poveștile spuse de oameni.Despre acțiunea COST CA18126:

Acțiunea COST CA18126, ,,Scrierea locurilor urbane’’ (Writing Urban Places), ,,O nouă narațiune a orașului european’’, care a început în 2019 și se încheie în septembrie 2023, a adunat reprezentanți din 35 de țări și are peste 200 de membri dintr-un număr variat de discipline, concentrându-se în special pe potențialul metodelor narative pentru dezvoltarea urbană a orașelor europene de dimensiuni medii.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc