Publicat: 11 august 2013, ultima actualizare: 24 octombrie 2013

Zilele Culturii Urbane la ”Uzina de apa” - Suceava editia a II-a

In perioada 17-23 August 2013, Centrul de Arhitectura, Cultura Urbana si Peisaj "Uzina de Apa Suceava" va invita la Zilele Culturii Urbane - editia a doua, cu tema Regenerarea patrimoniului recent. Evenimentul, care prilejuieste aniversarea a 101 de ani de la darea în folosinta a fostei Uzine de apa din Suceava, se va desfasura sub egida "Porti deschise". Astfel, publicul interesat de vizitarea obiectivului si a expozitiilor, va avea acces liber.

Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania - Filiala Nord Est în parteneriat cu Uniunea Arhitectilor din Romania.

Programu complet AICI

Uzina de apa 2013

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc