Publicat: 2 martie 2017

Burse pentru curatori și artiști la Academia de vară de la Salzburg 2017 - termen limită 26 martie

Burse pentru curatori și artiști la Academia de vară de la Salzburg 2017
APEL pentru CANDIDATURI deschis până la data de 26 Martie 2017

Foto/ Photo: Jennifer Allen, Lunch Talk 2014, Hohensalzburg Fortress, © Pia Streich

Fundația ERSTE oferă cinci burse pentru artiști tineri și cinci burse pentru curatori tineri din Republica Cehă, Ungaria, România și Republica Slovacă pentru a participa la un curs, la alegerea lor, la International Summer Academy of Fine Arts din Salzburg în 2017. 

În fiecare vară, mai mult de 300 de studenți provenind din peste 50 de țări din întreaga lume lucrează împreună la proiecte de artă, în cadrul a peste 20 de cursuri ținute la Academia de Vară de Arte Frumoase de la Salzburg. Academia se distinge atât prin reputația artiștilor invitați să predea, precum și prin prezența cu adevărat internațională a participanților. 

Participanții pot alege dintr-o serie de cursuri ce vor avea loc la Academia de Vară din Salzburg în perioada 17.07 – 26.08.2017

Mai multe informații despre cursurile pentru artiști aici

Pentru selectarea bursierilor, Fundația ERSTE formează un juriu împreună cu partenerii săi: tranzit.cztranzit.hutranzit.ro și tranzit.sk

Bursele pentru curatori și artiști la Academia de vară de la Salzburg:

·         sunt concepute pentru artiști și curatori aflați la începutul carierei lor;

·         se adresează candidaților din Republica Cehă, Ungaria, România și Republica Slovacă;

·         acoperă cheltuielile de masă și cazare, cheltuielile de deplasare, precum și taxa de participare pentru curs;

·         valorează între 1.000 și 1.500 de euro fiecare, în funcție de lungimea cursurilor pentru artiști sau curatori. 

Pentru detalii despre posibilități de cazare, vă rugăm să urmați link-ul acesta

Aplicațiile trebuie să cuprindă următoarele documente: 

1.     Formularul de aplicare digital complet (http://ro.tranzit.org/file/2017_APPLICATION_FORM_SSA.rtf), cu informațiile:

·         date de contact (nume, adresă, email, telefon, website), dacă aplicați în calitate de artist sau curator și ce curs alegeți

·         scrisoare de intenție în care se explică de ce anume aplicați, ce anume așteptați de la acest curs și de ce credeți că sunteți potrivit pentru a participa la acest curs (max. 5000 de caractere)

·         scurt Curriculum Vitae informativ (max. 1 pagină)

2.     Portofoliu (max. 10 MB)

Notă:Pentru ca aplicația să fie validă, aceasta trebuie să includă formularul de înscriere. Toate documentele trebuie trimise în format PDF, alte formate nu sunt acceptate. 

Aplicațiile sunt acceptate doar în limba engleză și prin e-mail până la data de 26 martie 2017. 

Vă rugăm să trimiteți aplicația în format digital cu subiectul "Salzburg Summer Academy 2017" la adresa: office@tranzit.org. 

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Michaela Geboltsberger/ tranzit. at: geboltsberger@tranzit.org.Summer Academy
ERSTE Foundation
tranzit
tranzit este o rețea de asociații civice non-profit care lucrează independent în Austria, Republica Cehă, Ungaria, România și Republica Slovacă în vederea consolidării scenelor locale de artă și a activităților culturale. Rețeaua formează o platformă care are ca scop informarea celor care sunt activi în lumea internațională a artei cu privire la activitățile ce au loc pe scenele de artă contemporană din Europa Centrală și de Est. În cadrul unui colectiv format de unități locale autonome, tranzit cooperează dincolo de granițe precum: națiuni, limbi, discipline, mentalități, istorii și metode.


În 2003, Fundația ERSTE s-a format din Erste Oesterreichische Spar-Casse, prima Bancă de Economii austriacă. În prezent, Fundația ERSTE este acționarul principal al Grupului Erste. Fundația investește o parte din dividendele sale în dezvoltarea societății din Austria și Europa Centrală și de Sud-Est. Fundația susține participarea socială precum și angajarea societății civile, propunându-și să aducă oamenii împreună, să disemineze cunoașterea istoriei recente a unei regiuni care a trecut prin schimbări dramatice după 1989. Ca și fundație activă, aceasta dezvoltă proiecte proprii în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură și Europa.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc