Social

Obiectivele sociale cuprind și promovarea relațiilor colegiale, a solidarității și statutului profesiei.

UAR derulează un proiect social–cultural complex pentru prin care este organizată o rețea de “Case de Odihnă și Cultură ale Arhitecților” adăpostite în imobile din mediul rural, cu statut de monument istoric: Vila Constantin Pandele (Sinaia), Casa cu blazoane.

Urmare a contractului incheiat intre UAR și Centrul medical Regina Maria, arhitecții membri UAR pot beneficia de asistență medicală conform pachetului Premium.

Case de Odihnă și Cultură ale Arhitecților” (C.O.C.A)

UAR derulează un proiect social–cultural complex pentru prin care este organizată o rețea de “Case de Odihnă și Cultură ale Arhitecților” (C.O.C.A) adăpostite în imobile din mediul rural, cu statut de monument istoric. Proiectul implică salvgardarea clădirilor și realizarea de spații de socializare și de refacere destinate arhitecților, pentru organizarea de expoziții de arhitectură și întruniri profesionale.

Acordarea ajutoarelor sociale pentru arhitecți

În conformitate cu Dispoziția  nr. 14 din 14.12.2017 a Colegiului Director cu privire la acordarea ajutoarelor sociale pentru probleme de sănătate, arhitecților membri UAR, cu cotizația plătită la zi. 

Pentru situații deosebite, în care se află arhitecți care nu îndeplinesc condițiile prevăzute de Dispoziția Colegiului Director nr. 14 din 14.12.2017, Comisia Socială, va prezenta cazurile în Colegiul Director sau în Senat, care va aproba sau nu va apoba cererile respective.

Asistenta medicala pentru membrii UAR in reteaua centrelor medicale Regina Maria

Actualizare 15 decembrie 2023

Senatul Uniunii Arhitecților din România a stabilit prin Hotărârea nr. 30/7.12.2023, contributia membrilor la sustinerea abonamentului de care beneficiază, să fie în valoare de 300/lei/an/membru.

Plata se face de către membru în contul RO19 RNCB 0285 0084 3544 0002, beneficiar Uniunea Arhitecților din România, cod fiscal 8236717, până la data de 31 ianuarie 2024. Serviciile medicale sunt prevăzute în pachetul Expert Ultra.

Actualizare 4 ianuarie 2023

Senatul UAR a stabilit in Hotararea nr. 60/13.12.2022, contributia membrilor la sustinerea abonamentului de care beneficiaza, sa fie in valoare de 200/lei/an/membru.

Plata se face in contul RO19 RNCB 0285 0084 3544 0002, beneficiar Uniunea Arhitectilor din Romania cod fiscal 8236717, pana la data de 30 ianuarie 2023.

Va prezentam in anexa pe care o puteti descarca de mai jos noutatile pachetului EXPERT ULTRA

Actualizare 30 mai 2022

Contract cu doi medici de familie din București la clinica Enescu și clinica Perla

Actualizare 9 ianuarie 2021

Senatul UAR a luat în considerare modificarea pachetelor de abonament disponibile, începând din acest an, la "Centrul de Sănătate Regina Maria" pentru furnizarea de servicii de sănătate. 

Prin analiza și negocieri s-a convenit Programul EXPERT ULTRA. 

Continuarea Programului impune suplimentar cheltuieli suportate de către UAR, dar aceste măsuri impun și majorarea contribuției membrilor participanți la Program. 

Astfel, începând cu 01.01.2021 contribuția membrilor abonați va deveni 150 lei / anual (conform Hotărârii Senatului UAR nr. 31 din 11.12.2020) și trebuie achitată până pe 30 ianuarie 2021.

Contributia se plateste in contul UAR - RO19 RNCB 0285 0084 3544 0002, banca BCR, sucursală Unic, beneficiar UAR, cod fiscal 8236717, pana la data de 30 ianuarie 2021 sau în numerar la secretariatul UAR din str. Jean Louis Calderon, nr. 48, București, sectorul 2, cod 020038.

includeri abonament.pdf

Vă dorim să fiți sănătoși, să apelați cât mai rar la aceste ,,servicii" și să vă bucurați de înlesnirile Programului. 

Informatii suplimentare - tel: 021.315.60.73, 0737.01.77.85; arh. Sorin Doru Ciomartan, tel 0722541520 

uar_contact@yahoo.comsecretariat@uniuneaarhitectilor.ro

---------

În luna februarie 2013 Uniunea Arhitectilor din România a semnat un contract cu centrul medical Regina Maria pentru îmbunatatirea pachetului de servicii medicale. Astfel, s-a trecut de la pachetul Standard la pachetul Premium.

Actualizare 14 septembrie 2016

Clinici nou contractate, de la ultima transmitere a listei de clinici:

  • Oftastil - Lugoj

Clinici cu care s-au reziliat contractele de colaborare:

  • Cabinet Medical Dr. Stan Cristina -  Lugoj
  • SMILE – Cabinet Stomatologic  -  Iași

Clinici noi Regina Maria – Târgu Mureș, acces toți abonații/ asigurații;

Important! 

Începând cu data de 20.07.2016 – clinica MEDIURG nu mai oferă servicii medicale de ambulanță și consultații la domiciliu pentru abonații/asigurații Regina Maria.

Actualizare 1 noiembrie 2016 

Clinici nou contractate, de la ultima transmitere a listei de clinici:

Clinica Hiperdia- Arad - RMN, CT;

Clinica Hiperdia – Miercurea Ciuc – RMN;

Centrul Medical Antares – Onesti – servicii medicale;

Clinici cu care s-au reziliat contractele de colaborare:

Topmed – Targu Mures si Sighisoara;

Adriamed ( Galenus) – Targu Mures;Ridere – Suceava; 

Momentan nu se pot accesa servicii la Medcenter – Focsani, pacientii vor putea accesa clinica Medeco; 

NU se efectueaza analize de laborator in clinicile partenere situate in judetele in care Regina Maria are clinica proprie/punct de recoltare ( Arges, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Dolj, Prahova, Timis, Iasi, Lugoj, Targu Mures); 

Actualizare 12 aprilie 2017

Clinici nou contractate:

  • Clinica Hymarco – Targoviste – servicii medicale- acces toti abonatii/ asiguratii;

Nu exista clinici cu care s-a reziliat contractul de colaborare;

Clinici Regina Maria nou deschise:

  • Regina Maria – Pitesti MM
  •  Regina Maria – Ploiesti Central

Modificari efectuate la lista de clinici partenere:        

Au fost actualizate specialitatile la urmatoarele clinici:

  • Societatea Civila Medicala Dr. Coica - Satu Mare
  • Transmed - Iasi      
  • Am actualizat programul, adresa si numerele de telefon de la Investera-Resita       
  • Incepand cu 01.03, la clinica ECOGRAFIE 3D (DR CAMEN)- Craiova, DOAR pentru serviciul de OFTALMOLOGIE au acces toti abonatii/ asiguratii

Pentru verificarea includerii unui serviciu medical in abonament, este necesara contactarea receptiei clinicii partenere        

NU se efectueaza analize de laborator in clinicile partenere situate in judetele in care Regina Maria are clinica proprie/punct de recoltare ( Arges, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Dolj, Prahova, Timis, Iasi, Lugoj, Targu Mures); 

Clinici partenere REGINA MARIA_31.03.2017_g.pdf

Prezentare REGINA MARIA_Campus Medical Tg. Mures.pdf

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc