In memoriam arhitectul Anatoli Petruc, decanul de vârstă al arhitecților suceveni

A decedat, la 93 de ani, arhitectul Anatolie Petruc, decanul de vârstă al arhitecților suceveni.

La 23 august 2017 a trecut în neființă cel mai în vârstă arhitect al Filialei Suceava – Botoșani a U.A.R., Petruc Anatoli născut la 24 februarie 1924, în fosta Basarabie.

Absolvent al Institutului de Arhitectură Ion Mincu în 1955, după un stagiu la I.S.P.O.R. București în 1959 se transferă la Suceava, la fostul D.S.A.P.C. (Institutul regional de proiectare), înființat cu doi ani mai devreme.

În perioada 1960 – 1961 a fost director și ulterior până în 1970 director tehnic al instituției. În perioada 1972 – 1974 a deținut funcția de arhitect șef, ulterior fiind șeful colectivului de sistematizare al Centrului de Proiectare Suceava. Pâna la pensionorea din 1986 are în palmaresul profesional spații de producție  la Vaslui, Târgu Mureș, Vatra - Dornei și Bacău, proiectate în colectiv la I.P.I.A. București și ducumentații de sistematizare la I.S.P.O.R.. La Suceava a fost șef de proiect la o serie de documenații de urbanism, PUG- uri, documentații de sistaematizare, ș.a. . A continuat să fie activ profesional până în pragul împlinirii a nouă decenii de viață. A fost un bun coleg, apreciat pentru seriozitate profesională, spirit de colegialitate, bunătate și căldură umană.

Dumnezeu să-l ierte!

Arh. I. Andriu,

Președinte Filiala Suceava – Botoșani a U.A.R.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc