In MEMORIAM, Arh Nicolae TRIF (1952-2025)

Uniunea Arhitectilor din Romania a aflat, cu adanca tristete, de la dl. Arh. Pavel POPESCU, despre disparitia respectatului arhitect Nicolae Trif si transmite condoleante si ganduri pioase familiei greu incercate.

"Cu toții, absolut, ajungem, până la urmă, în fața lui Dumnezeu, care ne judecă pentru faptele și greșelile noastre, bune sau rele, unii mai devreme, alții mai târziu.

Pe cei mai buni dintre noi, Dumnezeu îi alege și-i cheamă la El. Așa a fost și colegul noastru, din Filiala noastră, Sud – Vest Oltenia a Uniunii Arhitecților din România, arhitectul TRIF Nicolae, din Craiova, care a plecat, in vârstă de 73 ani, pentru totdeauna, duminică 29.06.2025, într-o zi creștina așa de mare, probabil, într-o lume, mai dreaptă ! S-a născut în localitatea Brad, regiunea Hunedoara, la 17.06.1952A fost un om cu un rar bun simț, cu deosebită educatie primită de la cei de acasă, un arhitect de frunte al breslei noastre, pe toate realizatate cu drag, cu multă pasiune și responsabilitate, acolo unde a activat: IPJ Dj, sc GETRIX sa.

A fost absolvent al Universitatii de Arhitectură si Urbanism “ION MINCU” din Bucuresti, promotia 1978.Proiectele sale vor fi marturia profesionalistului, arh. TRIF Nicolae, peste veacuri !Toți cei care l-au cunoscut îi vor purta, cu deosebit respect, o amintire veșnică.Dumnezeu să-l odihnească în pace !Vesnică odihnă fă-i Doamne, respectatului noastru coleg !Sincere condoleante pentru sotia sa, arh. Mariana, cei 2 fii arhitecti Radu-Mihai si Nicolae-Leontin, cele 2 nurori arhitecte Adela si Andreea-Gabriela, ca si a scumpilor lor nepoti, la inegalabila incercare prin care trec !"

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc