Arhiva arh. Ioana Grigorescu (selecție)

Născută la București în 4 martie 1915, Ioana Grigorescu a absolvit în 1941 Facultatea de Arhitectură, iar în 1947 și-a obținut diploma de arhitect cu un remarcabil proiect pentru o școală de arhitectură, abordat într-un registru modern, de avangardă la vremea respectivă (vezi biografie arh. Ioana Grigorescu)

1.Desene

2.Vase ceramice

3.Obiecte din lemn

4.Studii DMI până în 1972

5.Cămin și club Târgoviște

6.Cămin Cultural Olănești

7.Schit Crașna Teleajen

8.Concurs locuințe

9.Casa Miron Radu Paraschivescu

10.Casa De Cultură

11.Trei ierarhi.Studii interioare

13.Desene tempera și acuarele

14.Ședințe DMI 1959

15.DMI Colegii din 1960

16.Schițe (portrete) în ședințe de la DMI 1961-1962

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc