Publicat: 19 octombrie 2020

Back to the Future – Expoziție comemorativă arhitect Ion Popa

Asociația ArtCrowd -Artiști în educație prezintă ”Back to the Future – Expoziție comemorativă arhitect Ion Popa”, în perioada 22 octombrie - 12 noiembrie 2020, la sediul Uniunii Arhitecților din România din București, în cadrul proiectul ”Back to the Future - Design românesc la intersecție”. 

Această expoziție urmărește recuperarea unei personalități din perioada de pionierat a designului românesc și a învățământului de design bucureștean, arhitect Ion Popa, anul 2020 fiind anul comemorativ a 30 ani de la dispariția sa. În activitatea sa profesională, Ion Popa a realizat în mod constant proiecte în cadrul unor echipe interdisciplinare de anvergură, a co-fondat primul studio de design din România, Studioul DA, și a fost unul dintre principalii organizatori ai primului și celui mai mare eveniment de Design din România, Seminarul Național de Design din 1974, în urma căruia termenul ”design” a întrat în vocabularul profesional românesc.

Expoziția se va axa pe de o parte pe expunerea unor fotografii de arhivă ce nu au mai fost arătate publicului larg, și care documentează activitatea profesională a arhitectului Ion Popa din anii 70 și 80, ca membru al grupului de arhitectură și design, Studioul DA, ca designer sau ca lector la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti (1974-1990) și pe de alta va face o încercare de a contura personalitatea sa expansivă și explorativă, care a favorizat realizările în domeniul designului de pionierat.  Mai multe informații aici

Vernisaj: 22 octombrie orele 16 00- 19 00, în cadrul evenimentului de deschidere purtarea corectă a măștii precum și distanțarea de minimum 1 50 m este obligatorie. Pe tot parcursul vernisajului se va limita accesul publicului în spațiul expozițional la 5 persoane concomitent.

22 oct-12 noiembrie 2020 program de vizitare luni-vineri 9 00 -17 00 , Uniunea Arhitecților din România, București, str. Jean Louis Calderon nr 48, cu accesul unui număr de maximum 5 persoane concomitent în spațiul expozițional. 
Finisaj: 12 noiembrie 2020, 17 00- 18 00, respectând aceleași reguli sanitare

Vă așteptăm cu drag!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc