Publicat: 5 noiembrie 2013, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Dezbatere: ”Bani pentru reabilitari”

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR găzduieste Joi, 31 octombrie 2013, începând cu ora 17:30, dezbaterea "Bani pentru reabilitări", organizată de Asociația Rhabillage.

Acțiunea face parte din campania de promovare a Ghidului RePAD. Reabilitare_Patrimoniu Arhitectură Dezvoltare, lucrare lansată în prima parte a acestei luni.

Evenimentul completează capitolul III din Ghid, cel dedicat surselor de finanțare pentru proiecte de reabilitare, având ca rol principal propunerea unor soluții practice, fezabile, pentru cei interesați să se implice în astfel de demersuri.

Vor participa ca invitați:


. Gabriela Baciu - Project Manager Asociația Operatorilor Culturali (despre Oportunități de finanțare la nivel internațional și programe naționale de susținere a inițiativelor culturale)

. Adrian Bălteanu - coordonator programe culturale Uniunea Arhitecților din România (despre Finanțarea proiectelor culturale prin Timbrul Arhitecturii)

. Melania Pop - consilier Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Centrelor Istorice din Timișoara (despre Programul "Reabilitarea prudentă și revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timișoara", un proiect dezvoltat de administrația locală timișoreană cu sprijinul Societății Germane pentru Cooperare Tehnică)

. Silvia Ștefanuca - Project Manager Conac Polizu (despre Reabilitarea Conacului Polizu, comuna Maxut)

. Alma Cazacu - coordonator proiecte Asociația Make a Point (despre Reabilitarea Turnului de Apă din Pantelimon)

. Cătălin Vasile - reprezentant platforma de crowdfunding Creștem Idei (despre Soluții de finananțare cu ajutorul comunității)

. Vlad Plăiașu - coordonator Dianei 4 (despre Salvare prin refuncționalizare - cazul Dianei 4)

. Márk Lóránt Mihát - coordonator proiect Calup (despre Activare culturală temporară)

Moderator: Loredana Brumă - Președinte Asociația Rhabillage și autor al Ghidului RePAD.

Într-o atmosferă interactivă și deschisă dialogului cu participanții la eveniment, invitații vor încerca să răspundă întrebărilor cele mai frecvente care apar în lucrul cu patrimoniul arhitectural: cum și de ce să investim în astfel de clădiri? unde căutăm surse de finanțare? cum scriem aplicații pentru fonduri europene sau programe naționale? cum poate ajuta administrația locală un astfel de demers? cum devine profitabilă o astfel de investiție?

Proiectul este realizat în cadrul unei finanțări prin "Timbrul Arhitecturii" din partea Uniunii Arhitecților din România și al unei finanțări pentru proiecte editoriale, 2013, secțiunea "Publicații culturale", din partea AFCN.

Mai multe informații despre proiectul RePAD, găsiți pe site-ul dedicat proiectului re-pad.ro.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc