In memoriam arh. Vorel CIOACA

Cu multa durere si tristete, familia si prietenii anunta plecarea din viata a arhitectului Viorel Cioaca, un om special. 


A fost un arhitect neobosit, muncitor si perfectionist, a format tineri arhitecti, proiectanti, desenatori, a condus si indrumat un mare Colectiv de Arhitectura si Machete la CEPROCIM (fost ICPILA), a muncit continuu alaturi de colegii lui, fara sa oboseasca, placandu-i ceea ce face, implicandu-se direct si implicandu-i pe toti in proiectele specifice institutului pentru fabricile de ciment din tara si pentru proiecte uriase de fabrici de ciment in strainatate, dar si la proiecte civile, tot in cadul institutului.
A continuat sa lucreze ca arhitect la firma AXIS PROJECT, firma creata de el impreuna cu fiul lui arhitect, la fel de neobosit si iubitor de munca. 
A fost mai mult de atat. A fost denumit candva, arhitectul-dansator. Sau dansatorul-arhitect, in egala masura.
A iubit cu ardoare Romania si folclorul romanesc. A infiintat in 1968 Ansamblul Folcloric "Doina Bucurestiului", care a influentat viata a sute, poate mii de dansatori. In paralel , in ultimii 20 de ani, a preluat conducerea Ansamblului Folcloric "Cununa Carpatilor" a Centrului de Cultura "Tinerimea Romana". La fel de plin de profesionalism, la fel de neobosit, reusind sa imbine, cine stie cum, cele doua mari iubiri ale vietii sale: arhitectura si dansul folcloric. Si-a cunoscut sotia dansand impreuna.
Un nume cunoscut si recunoscut, un om care ajuta fara sa i se ceara, un om care dadea fara sa i se ceara. Si pentru cei multi, un minunat prieten.

A plecat neasteptat dintre noi, chiar daca anul nasterii sale, 1942, pare ceva foarte indepartat. era "verde" si parea ca este invincibil. Nu a fost invincibil si mult prea multa lume plange plecarea lui.  

-- 
Doina Mihaela Vasiliu

tel. +40722215506; +40721220763
e-mail: doina.vasiliu.arh@gmail.com

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc