In memoriam prof. dr. arh. Mihail CAFFÉ (1924-2016)

Uniunea Arhitecților din România anunță, cu durere, trecerea în neființă a iubitului și stimatului profesor arhitect Mihail CAFFÉ.

Ceremonia funerară va avea loc LUNI  31 OCTOMBRIE, ora 12.00 la Crematoriul Uman VITAN BÂRZEȘTI.

Mihail CAFFÉ

30 august 1924 - 27 octombrie 2016

Absolvent al Facultății de arhitectură din București, promoția 1951, a obținut titlul de Doctor în arhitectură în anul 1963. La începutul carierei sale profesionale Mihail Caffe a activat în cadrul Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (IPCT), iar din 1953 până la pensionare a fost cadru didactic, la început asociat, apoi profesor titular la disciplina Teoria arhitecturii și la Atelierul de proiectare de arhitectură a UAUIM și îndrumător de doctorat. În perioada 2006 - 2012 profesorul Mihail Caffe fost cadru didactic la Facultatea de Arhitectură a Universității Spiru Haret

A elaborat un mare număr de studii și cercetări, legate, în cea mai mare parte, de problemele locuinței urbane, atât la IPCT cât și în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. În paralel a realizat numeroase și variate lucrări de arhitectură: diferite proiecte-tip de locuințe, căminul de bătrâni al Comunității evreiești din București, imobil de birouri, str. Vasile Lascăr, vile, monumentul Holocaustului etc. 

Spirit lucid, cu o inteligență vie și o vasta cultură, Mihail Caffe a fost prezent permanent în publicistica românească de arhitectură, cu studii și articole publicate în variate reviste de specialitate și de largă cultură. A publicat volumele Ion Mincu (1965 și 1971), Locuința contemporană (în colaborare), a avut numeroase și consistente contribuții la volume colective. 

Pentru aportul său sustanțial adus arhitecturii noastre, a fost distins, în repetate rânduri, cu premii ale Uniunii Arhiecților.

Pe parcursul îndelungatei sale prezențe la catedră, profesorul Mihail Caffe a avut un rol important în formarea a numeroase generații de arhitecți, care îi vor păstra o frumoasă amintire.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc