Publicat: 7 decembrie 2011, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Expozitie pictura "InSemne in Culoare" - arh. Cristina Turlea

InSemne in Culoare - arh. Cristina Turlea

Centrul de Cultura Arhitecturala UAR va invita miercuri 7 decembrie 2011, orele 17,30, la vernisajul expozitiei InSemne in Culoare - arh. Cristina Turlea.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 8-20 decembrie 2011, intre orele 10.00-18.00, de luni pana sambata.

Centrul de Cultura Arhitecturala a fost deschis la 27 octombrie 2011, odata cu vernisarea expozitiei retrospective „Arh. Munteanu 70". La parterul cladirii UAR din str. Jean Louis Calderon nr. 48, ca parte din viitorul Centru de Cultura Arhitecturala, a fost deschisa sala de expozitii. Centrul de Cultura Arhitecturala va fi structurat pe principiile stabilite la al 15-lea Congres International al Muzeelor de Arhitectura ce a avut loc in 3 iunie 2010 la Paris si urmeaza a fi organizat pe sectiuni - fond de carte, publicatii de arhitectura cu prezentare muzeografica, colectii de arta, cercetare, actiuni educative precum simpozioane, conferinte, lansari de carte.

Cristina Turlea a absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu" si Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir", Bucuresti. In 2007 obtine titlul stiintific de doctor in arhitectura. Este autorul volumelor „Arhitectura si spatiile publice", „Cronica restaurarii Palatului Vechi BNR", „Centrul istoric financiar-bancar al Bucurestilor", toate aparute la Editura Cadmos. In decembrie 2010 a organizat la Sala Octav Doicescu a UAR prima expozitie de pictura „Culori si Culoare". In 2011 a participat la expozitia colectiva „Dincolo de Arhitectura" organizata la Galeria Dialog. Tot in 2011 a avut o expozitie personala de fotografie „Centrul istoric financiar-bancar al Bucurestilor" la Rotonda BNR.

Despre expozitia din urma cu un an, regretatul Constantin Stan scria: „Peisajele Cristinei Turlea iti transmit o stare de liniste, de bucurie si confort spirtual."

Catalogul expozitiei poate fi descarcat de aici.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc