Publicat: 5 iunie 2019

Înregistrarea în competiția internațională LafargeHolcim Awards pentru construcții sustenabile este deschisă

București, 5 iunie, 2019 – Competiția LafargeHolcim Awards urmărește să atragă proiecte emblematice din partea profesioniștilor din domeniu și idei îndrăznețe înscrise la categoria de concurs „Next Generation”, care îmbină soluții durabile de construcție cu excelența arhitecturală. Cea de-a șasea ediție a competiției internaționale va primi înscrieri până la 25 februarie 2020. LafargeHolcim Awards oferă premii în valoare totală de 2 milioane dolari și promovează proiectele și conceptele din arhitectură, inginerie, planificare urbană, materiale și tehnologie de construcție.

Ediția precedentă a LafargeHolcim Awards, desfășurată în 2017 – 2018, a avut la linia de start 8 proiecte românești, iar proiectul primului teatru independent construit în ultimii 70 de ani în România, Grivița 53, a primit premiul LafargeHolcim Acknowledgement 2017 Europe (Premiul de Recunoaștere LafargeHolcim) pentru regiunea Europa.

Înscrierile pentru principala categorie de concurs a LafargeHolcim Awards includ proiecte de construcții durabile aflate într-un stadiu avansat de proiectare, cu o mare probabilitate de implementare. Construcția efectivă nu trebuie să fi început înainte de 1 ianuarie 2019. Categoria "Next Generation" identifică concepte vizionare de design și idei îndrăznețe aflate într-o etapă preliminară de proiectare, inclusiv în ceea ce privește activitățile de documentare și cercetare. Pentru a participa la această categorie, autorii proiectelor trebuie să aibă vârsta de până în 30 de ani. Studenții și tinerii profesioniști sunt bineveniți să se înscrie la categoria principală a LafargeHolcim Awards cu idei care au atins un stadiu avansat de proiectare.

Juriile independente de experți din cinci regiuni geografice ale lumii evaluează înscrierile în funcție de obiectivele cuprinzătoare ale LafargeHolcim Foundation pentru construcții sustenabile. Criteriile includ inovația și transferabilitatea, standardele etice și incluziunea socială, performanță în utilizarea resurselor și a impactului asupra mediului, viabilitatea și compatibilitatea economică și impactul contextual și estetic. Competiția promovează gândirea circulară, ca model de gândire și dezvoltare a economiei circulare, și reducerea emisiilor de CO2 în toate disciplinele de concurs. Totodată, identifică ideile cu cel mai mare potențial de adresare a provocărilor actuale cu privire la creșterea urbanizării și pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

Înscrierea în competiție este gratuită și trebuie făcută în limba engleză folosind un formular online pentru a oferi informații despre autor, un rezumat al proiectului, detalii tehnice, precum și imagini și / sau ilustrații de proiect. Un ghid "pas cu pas" explică procesul de înscriere în detaliu și prezintă modul de pregătire a unei înscrieri pe www.lafargeholcim-awards.org

Începând cu anul 2003, Fundația LafargeHolcim promovează pe agenda publică tema construcțiilor durabile în principal prin intermediul LafargeHolcim Awards, cea mai importantă competiție internațională pentru design durabil. Fundația este o inițiativă a companiei LafargeHolcim, lider mondial în materiale și soluții pentru construcții.

“Premiile LafargeHolcim evidențiază contribuția fiecărui proiect pentru rezolvarea unei nevoi colective și, astfel, o transformă într-o dorință colectivă”

Alejandro Aravena, Architect Partener, Elemental, Chile

Link descarcare imagine la rezolutie ridicata

“Premiile LafargeHolcim oferă autorilor proiectelor credibilitate și publicitate; oamenii încep să creadă în ei și asta îi ajută să-și dezvolte cariera”

Brinda Somaya, Principal Architect, Somaya & Kalappa Consultants, India


Link descarcare imagine la rezolutie ridicata

“Premiile LafargeHolcim oferă șansa de a pune întrebările corecte despre construcțiile viitorului - și de a împărtăși răspunsurile cu o audiență globală. "

Marilyne Andersen, Profesor de Tehnologii Sustenabile pentru Construcții, Swiss Federal Institute of Technology (EPFL Lausanne)

Link descarcare imagine la rezolutie ridicata

Link-uri utile

·     Accesați formularul de înscriere pentru premii: www.lafargeholcim-awards.org/enter

·     Descărcați ghidul de înscriere a proiectelor: www.lafargeholcim-awards.org/guide

·    Întrebări despre competiție: helpdesk@lafargeholcim-awards.org

·     Detalii privind “problemele țintă” pentru construcții sustenabile: www.lafargeholcim-awards.org/target

·    Răsfoiți prin mai mult de 250 de proiecte câștigătoare la LafargeHolcim Awards: www.lafargeholcim-foundation.org/projects

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deține 2 fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 15 stații ecologice de betoane, 3 stații de agregate, 2 stații de lianți speciali și 3 terminale de ciment în București, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul companiei, și paginile deFacebookși LinkedIndedicate.  

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc