Publicat: 3 noiembrie 2014, ultima actualizare: 15 noiembrie 2014

Masa Rotundă "Orașul și vecinătatea sau arhitectura spațiului intermediar"

Revista ARHITECTURA, publicația Uniunii Arhitecților din România, fondată în 1906, vă invită la o dezbatere cu tema "Orașul și vecinătatea sau arhitectura spațiului intermediar". Întâlnirea are loc luni, 17 noiembrie, cu începere de la ora 17, la Clubul Țăranului Român (str. Monetariei, nr. 3).

Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni subsumate lansării numărului 4-5/2014 al revistei, ce are tema "Arhitectura Orașului / Vecinătate". În serie urmează a avea loc interveția ÎN DIRECT DESPRE VECINĂTATE, din cadrul emisiunii Zebra, Radio France Internationale (luni, 17 noiembrie, ora 11.15, moderator Mihaela Dedeoglu) și prezența în cadrul târgului Gaudeamus.

Proiectul editorial ARHITECTURA ORASULUI / VECINATATE și apariția numărului dublu 4-5/2014 al revistei ARHITECTURA este susținuta financiar de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri media: Agerpres, Zeppelin, Arhitext, Igloo, arhiforum.ro, Șapte Seri, Radio România Cultural, Radio France Internationale.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc