Publicat: 7 iunie 2017

Filiala Bacău-Neamț a OAR vă intită la cea de-a treia ediție a Forumului Zonal de Arhitectură și Urbanism "MOLDOVA REPER 2030", în perioada 9-11 iunie 2017, la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău

Invitație Filiala Bacău-Neamț a Ordinului Arhitecților din România are plăcerea de a vă invita să participați la cea de-a treia ediție a Forumului Zonal de Arhitectură și Urbanism "MOLDOVA REPER 2030", în perioada 9-11 iunie 2017, la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău.

Evenimentul este gândit ca un mix intens și bogat de prezentări și dezbateri menite să evidențieze și să aducă în atenția opiniei publice, a specialiștilor și factorilor decizionali vasta problematică a organizării teritoriale, a căilor de comunicație, a stării demografice și a condițiilor de mediu specifice acestei zone geografice, considerată la ora actuală unul din polii sărăciei în Europa.

Filiala Teritoriala Bacău Neamt a Ordinului Arhitecților din România își propune abordarea unei atitudini percutante în fața inerției, apatiei, mediocrității și prostului gust care afectează peisajul urban și nivelul de civilizație în multe spații publice din orașele noastre. Dorim să afirmăm necesitatea reconsiderării autenticului și specificului arhitectural al localităților din zona  Moldovei, integrându-i în mod armonios repere constructive moderne și vă invităm să vă alăturați demersului nostru imaginând inițiative curajoase și eficiente.

In vederea participarii la eveniment si pentru detalii suplimentare, va rugam sa accesati www.moldovareper2030. com, sectiunea INSCRIERE (http://www.moldovareper2030. ro/inscriere/).Program il gasiti atasat prezentului mesaj sau la adresa http://www. moldovareper2030.ro/program- eveniment/.
Vă așteptăm să discutăm impreună viitorul Moldovei!
arh. Liliana BÂRGU
Președinte Filiala Teritoriala Bacău-Neamț a Ordinului Arhitecților din România
17_05_2017 program MORE.pdf

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc