Pavilion Romania I

BIENALA DE ARHITECTURA -VENETIA 2010

Raspuns la intrebarile concurentilor

PAVILION ROMANIA I ( Giardini di Castello)

1. O interventie minima in gradina Pavilionului este posibila cu o prealabila aprobare a Fundatiei Bienalei. ( A existat in 2007 sub forma unui semnal vertical)
2. Nu este posibil accesul la Pavilion cu un camion.
3. Inaltimile plafonului Pavilionului rezulta din noile planuri afisate pe site si anume :
H = 4,60m la capetele spatiului Pavilionului
H = 5,50m la baza luminatorului central
H = 8,00m in axul luminatorului ( a se urmari imaginea interioara a pavilionului din 2008, aflata pe site)
4. Inaltimile variabile in interiorul pavilionului sunt cele de la pct 3
5. Referitor la pardoseala Pavilionului : a fost vopsita de mai multe ori. Vopsirea este posibila, depinde de aderarea acesteia la vechile straturi. ( la Expo 2008 a fost vopsita in bronz, dupa cum se observa in fotografia de pe site)
6. Interventia exterioara Pavilionului nu poate depasi limitele acestuia ( vezi pct.1)
7. Usa secundara a Pavilionului este folosita strict pentru evacuare
8. Instalatia electrica, prin contract, este de 6kw, iar puterea disponibila este 6,6kw la 220 v. Nu exista curent trifazic.
9. Pentru moment nu avem schema circuitelor electrice existente in ambele locatii. Se va transmite ulterior.
10. Suportul pentru finisajele interioare la peretii verticali este gips cartonul, iar la plafon tencuiala. Este necesara o noua zugravire si mici retusuri pentru acoperirea unor inscriptii desenate cu creionul pe pereti.
11. Zona gri din mijlocul luminatorului, ce apare pe planul plafonului, reprezinta o varianta de acoperire partiala anterioara, care nu trebuie avuta in vedere.
12. Nu avem fotografii "la zi " pentru a prezenta starea pavilionului.

GALERIA NOUA - EXPO ROMANIA II

1. Spatiul "depozitare" din plan, nu poate fi utilizat ca spatiu expozitional.
2. Curtea interioara nu este accesibila, nu poate fi utilizata ca spatiu expozitional.
3. Tamplaria ferestrelor, completata cu gipscarton, este fixa.
4. Pardoseala existenta : sapa de ciment vopsit este completata partial cu gresie de culoare maro. Grinzile sunt din lemn, iar stalpii din piatra.
5. Interventile exterioare se obtin cu aprobarea Primariei si cu sprijinul Fundatiei Bienalei. Aprobarile sunt foarte dificile, orasul fiind patrimoniu UNESCO.
6. Sectiunea spatiilor Galeriei rezulta din documentatia aflata pe site.

Probleme organizatorice

1. Ideea suplimentarii bugetului alocat este chiar recomandata, prin gasirea unor sponsori, administrati pensonal, sau eventual prin UAR, in conditiile legii.
2. Un autor individual sau in grup se poate implica simultan in concurs pentru ambele locatii.
3. Autorul /autorii pot copta in echipa, inainte si dupa anuntarea rezultatelor, parteneri ce pot contribui la buna realizare a Expozitiei.
4. Un colaborator / consultant poate sustine mai multe echipe.
5. Sustinerea teoretica se poate face printr-un text de lungime convenabila pentru intelegerea conceptului/ solutiei proiectului.
6. Ilustrarea propunerii in 3D sau /si macheta este optionala conf. regulamentului. Optam pentru fotografierea machetelor.
7. Simularea in 3D (optionala) este posibila pe film maxim 3 minute.
8. Documentele de concurs, conform regulamentului, constau in piese scrise si desenate (vezi punctele 2 si 3 din regulament)
9. In formularul de inscriere, respectiv la titlul proiectului, se va mentiona spatiul expozitional pentru care s-a intocmit documentatia.
10. Formularele se completeaza separat pentru fiecare documentatie, iar simbolurile de identificare sunt alese de concurenti ( aceleasi sau diferite ).

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc