Publicat: 26 aprilie 2013, ultima actualizare: 30 ianuarie 2014

Puteti directiona 2% din impozitul pe venit aferent anului 2013 catre UAR

Codul Fiscal (art. 84, alin. 2), permite contribuabililor, persoane fizice, sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Astfel, fiecare cetatean are posibilitatea sa decida ce se intampla cu o parte din impozitul pe care il plateste Statului.
Directionati 2% din impozitul pe venit catre Uniunea Arhitectilor din Romania si astfel ne sprijiniti activitatile.

Pasii sunt urmatorii:

1. Completati un formular:
a. Declaratia 230, daca in 2013 ati avut venituri numai din salarii;
sau
b. Declaratia 200, daca in 2013 ati realizat si alte venituri (din salarii sau activitati independente sau numai din activitati independente).
(descarcati mai sus formularele cu datele UAR deja completate)
"In situatia in care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica Suma, caz in care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii." (v. anexa la declaratia 200, precizarea are la baza Codul Fiscal, art. 84, alin. 3)

2. Il trimiteti la Administratia Financiara de care apartineti:
a. prin posta, cu scrisoare recomandata;
b. il depuneti direct la registratura administratiei financiare.

Este important sa stiti ca:
1. Data pana la care puteti trimite formularul este 25 mai
2. Administratia Financiara de care apartineti este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin).
3. Adresele Administratiilor Financiare le puteti vedea aici
4. Trebuie sa completati formularul de mana, cu majuscule, citet si corect.
5. Nu este necesar sa atasati fisa fiscala.

Potrivit Statutului, Uniunea Arhitectilor din Romania este o asociatie profesionala de creatori, apolitica, independenta, cu personalitate juridica, de drept privat fara scop lucrativ, care desfasoara o activitate de utilitate publica pe durata nelimitata, dispunand de buget si patrimoniu propriu. U.A.R. are ca scop promovarea arhitecturii si urbanismului ca domenii ale culturii, protejarea patrimoniului construit si a peisajului. U.A.R. asigura cadrul institutional, material si social adecvat de manifestare a membrilor sai.

Daca aveti intrebari, contactati-ne:

1. la telefon 021 315 60 73;
2. prin e-mail: uar_contact@yahoo.com

Va multumim!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc