REMINDER BAV 2014: Termen limita concursul pentru amenajarea pavilionului Romaniei de la Venezia

Arhitecții români din țară și străinătate sunt invitați să participe la concursul pentru amenajarea pavilionului României de la Venezia și a Noii galerii a casei Iorga a Ministerului Afacerilor Externe din Venezia.

Lucrările vor fi predate până pe data de 15 noiembrie 2013, la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR din str. Jean Louis Calderon nr. 48.
Tema este ”100 de ani de modernitate 1914-2014 în arhitectura Românească din țară sau din stăinătate”.

Le cer tuturor arhitecților să își exprime, prin desen sintetic, gândurile lor despre ce a însemnat Modernitatea în arhitectura românească. Rem Koolhaas (n.r Directorul ediției din 2014 a Bienalei) a dat ca exemplu,în conferința de presă de lansare a procesului de organizare curatorială, arhitecții români (Ion Mincu, State Ciortan, Horia Creangă și Duiliu Marcu), așa că lumea ne știe ...” este mesajul arhitectului Bogdan Tofan, vice-comisarul din partea UAR la Bienala de la Venezia 2014.

Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român și Uniunea Arhitecților din România au lansat în luna august concursul pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 14-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia.
În anul 2014, proiectele care vor reprezenta România la secțiunea Participări Naționale, se vor realiza în două spații expoziționale: Pavilionul României din Giardini della Biennale și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Venezia.

Calendarul desfășurării Concursului este următorul:
• Termen furnizare informații suplimentare - 18 octombrie 2013
• Depunerea documentațiilor: termen limită - 15 noiembrie 2013, ora 17:00
• Jurizarea: 18-20 noiembrie 2013
• Anunțarea publică a proiectelor câștigătoare (www.cultura.ro, www.uniuneaarhitectilor.ro, www.mae.ro, www.icr.ro ): 21 noiembrie 2013
• Depunerea contestațiilor: termen limită - 26 noiembrie 2013, ora 16:00
• Soluționarea contestațiilor: termen limită - 28 noiembrie 2013

Mai multe detalii despre concurs găsiți AICI

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc