Publicat: 19 mai 2022

Expoziția "SPAȚIUL SACRU", Ionel Iștoc, 24-31 mai 2022, Calderon 48

Expoziția "SPAȚIUL SACRU", Ionel Iștoc

Centrul de Cultură Arhitecturală, 24-31 Mai 2022

Vernisaj: Marți, 24.05.2022, ora 17.00

Prezintă: Conf. Dr. Arh. Lorin Niculae

Sculptorul Ionel Iștoc a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, secția sculptură, în 1997.

Din 2013, este doctor în arhitectură cu teza „Interferențe ale arhitecturii contemporane cu sculptura”. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar din 2015 este lector universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București.

Printre premiile, distincțiile și bursele obținute de Ionel Iștoc, se numără: 2004 – Nominalizare pentru premiul „Opera Prima” acordat de Fundația Anonimul; 2003 – Nominalizare pentru premiul „Opera Prima” acordat de Fundația Anonimul; 2002 – Premiul II la expoziția „Desene de sculptori”; 2001 – Premiul I la Salonul de Artă București, secțiunea „Memorie – Mitologie – Model”; 2000 – Bursa Uniunii Artiștilor Plastici din România; 1999 – Premiul pentru tineret, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

În luna aprilie 2019 lucrări semnate de Ionel Iștoc au fost expuse în cadrul expoziției „Sculpturi din Ateliere Deschise”, ediția a III-a, organizată în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii și găzduită de Teatrul Național „I.L. Caragiale” București.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc