Publicat: 13 noiembrie 2017

„Un vis locuit”/„Un rêve habité”, expoziție organizată de MNAR, 29 septembrie – 28 ianuarie, în sălile Kretzulescu

În perioada 29 septembrie 2017 – 28 ianuarie 2018, în sălile Kretzulescu din cadrul Muzeului Național de Artă al României (MNAR), are loc expoziția de artă grafică „Un vis locuit”/„Un rêve habité”, expoziție organizată de MNAR, Delegația Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii și al Imaginii imprimate din La Louvière, în cadrul Programului de cooperare dintre Valonia-Bruxelles și România.

Expoziția are ca temă arhitectura. „Uneori miza politică, prin aceea că structurează spațiul, alteori purtătoare a unei viziuni economice și ecologice, arhitectura apare ca o forță de reconstruire a orașelor, fie că este vorba de Bruxelles sau București.” (Eric Poppe, Delegat Valonia-Bruxelles la București).



În conexiune cu această expoziție, De-a Arhitectura organizează două ateliere pentru copii: „Orașul viitorului”, îndrumător arh. Cristina Dumitrescu, și „Arhitectura fantastică”, îndrumător arh. Monica Mureșanu.

După ce vor vizita expoziția „Un vis locuit”, copiii (12-15 ani) vor face, în cadrul atelierului „Orașul viitorului”, un exercițiu de analiză și imaginare a mediului construit din punctul de vedere al  trecutului, prezentului și viitorului. Pornind de la câteva poze cu o stradă fotografiată în diferite perioade de timp, din trecut până în prezent, aceștia își vor imagina cum va arăta strada în viitor. Date atelier: 18 noiembrie 2017, 20 ianuarie 2018.

Expoziția „Un vis locuit” are ca temă legătura dintre arhitectură și vis, adică posibilitatea de a crea lumi: una reală și una imaginară. După ce o vor vizita, copiii (15-18 ani), în cadrul atelierului „Arhitectura fantastică”, vor primi o fotografie cu Palatul Regal și, inspirați de tehnicile prezentate în cadrul expoziției, vor fi invitați să imagineze propria lume în jurul acestei clădiri.

Vă așteptăm înscrierile prin formularul de aici!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc