Colocviul Meserii-materiale-tehnici-valori traditionale

Programul colocviului click aici ;

Colocviu Pitesti [Scoala de la Bunesti]

În vremea din urma atât arhitecti, cât si antropologi, sociologi, istorici de arta sau pur si simplu iubitori de frumos încearca în diferite feluri sa reanime interesul public pentru ceea ce poate parea o lume trecuta. Fie ca este lumea castelelor si conacelor(aici as mentiona restaurarea conacului familiei Miclescu din satul Calinesti judetul Botosani sau efortul Fundatiei Transilvania de a restaura castelul Banffy de la Bontida sau cel al arh. Stefan Bortnovski privitor la cula de la Curtisoara), fie cea a satelor si a caselor taranesti (proiectul Fundatiei Mihai Eminescu de salvare a satelor sasesti si mai nou a celor maramuresene, proiectul Casa cu blazoane din Chiojd, jud. Buzau sub egida UAR), fie cea a centrelor istorice ale oraselor noastre mai vechi sau chiar creatia mai recenta a halelor industriale condamnate de evolutia tehnologica la dezafectare, aceste lumi trecute prezinta o calitate pe care o regasim cu greu în creatia si dinamica dezvoltarii din ultimele decenii: armonia si prin urmare frumosul. Initiativele organizatiilor ne-guvernamentale de salvare a patrimoniului arhitectural se întâlnesc deseori în intentie si sens cu o preocupare noua si foarte legitima a societatii românesti, cea pentru dezvoltarea durabila. Ce ne poate învata trecutul despre viitor? Iata adevarata tema a acestei întâlniri. Preocuparea pentru protejarea patrimoniului trebuie sa-si gândeasca demersurile împreuna cu cei preocupati de o noua viziune pentru viitor. Prilejul unei astfel de concertari este prezentul colocviu gazduit de DJCCPN Arges.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc